Mesut Ozil drog en tillbaka för besökarna före Messi tröja barn pausen innan de första halvlekens

av | 12 september, 2018

Andre Schurrles hat-trick försäkrade Tyskland om en 5-3 seger över Sverige i sin sista FIFA World Cup-kvalare på Friends Arena på tisdag.

Tyskland avslutar grupp C obesegrat men måste komma bakifrån för att göra det, med Tobias Hysen och Alexander Kacaniklic att ta fram hemmalaget framåt inom 42 minuter.

Men, Mesut Ozil drog en tillbaka för besökarna före Messi tröja barn pausen innan de första halvlekens mål från Mario Gotze och Schurrle satte Tyskland framåt.

Medan Hysens andra kort uppstod värmen på Joachim Lows män, avslutade Schurrle sin diskant för att vinna hämnd på Sverige – som är det enda laget som tar poäng från Tyskland i kvalifikation.

Sveriges största förändringar var i sin framåtriktning, med Ola Toivonen och Hysen som ersätter Zlatan Ibrahimovich, som avbröts och Johan Elmander uppe.

Joachim Low hade ingen hemlighet av hans önskan att experimentera med Tysklands uppställning och han gjorde två förändringar. Mats Hummels kom in för Per Mertesacker i försvar medan Max Kruse ersatte Sami Khedira.

Bastian Schweinsteiger vann sin 100: e cap medan Billiga Fotbollströjor Barn Kruses insats såg Ozil falla in i en djupare roll än under fredagens 3-0 seger över Republiken Irland.

Värdarna tog ledningen när Hysen coolt slog hem efter bara sex minuter som Tyskland medgav ett mål i öppningen 45 minuter för första gången i kvalifikation.

Framsidan låses på en Sebastian Larsson throughball, som Toivonen gjorde sig bra för att rensa bort, innan han satte bollen förbi den omtänksamma Manuel Neuer.