genuin matchning med Roy Kroatisk fotbollströja Hodgsons sida rankad femte

av | 10 september, 2018

Något mindre än en stor seger kommer att bli en besvikelse för England när de förbereder sig inför San Marino i Wembley på fredagen.

2014 FIFA World Cup kvalifieraren är en genuin matchning med Roy Kroatisk fotbollströja Hodgsons sida rankad femte i världen, 202 platser över sina motståndare.

Inget land i världen är rankat lägre än Giampaolo Mazzas sida, med Bhutan och Turks- och Caicosöarna förenade dem vid 207: e i världen.

San Marino har förlorat sina sista 47 matcher och har vunnit en gång från 112 matcher totalt.

De har gjort 19 mål, vilket medför 480 i processen, vilket gör resultatet av matchen nästan en förutgående slutsats.

Men för Hodgson, en serie problem som fortfarande löser, betyder att grupp H-konflikten väger mycket mer än bara resultatet.

För det första måste den erfarna chefen välja hur man ska närma sig livet utan John Terry.

Chelsea-kaptenen bestämde sig för att gå i pension från internationell fotboll för förra veckan, strax innan fotbollsförbundet fann honom skyldig att rasera missbruk av Queens Park Rangers försvarare Anton Ferdinand.

Terry – som gjorde 78 framträdanden för sitt land och var en grundstöt på baksidan – blev skadad för förra månadens 1-1-seger mot Ukraina, även i en VM-kvalare, med Phil Jagielka och Joleon Lescott som deputerade bakom sig.

Båda spelade tillsammans i Everton och Hodgson kunde hålla sig i paret, men han har också alternativ i Chelseas Gary Cahill eller Stoke Citys oskyddade Ryan Shawcross.

Och med Manchester United-duo Phil Jones och Chris Smalling är fortfarande Frankrike landslagströja skadade, har Hodgson en rad alternativ till sitt förfogande trots den högprofilerade utträdet från Terry.

Trots att han missbrukat FA på Twitter, har Ashley Cole, vänsterbacken, undvikit upphörande och borde spela, vilket skulle ge honom sitt 99: e cap för sitt land.

Evertons Leighton Baines kommer sannolikt att göra plats trots sin imponerande form på Goodison Park.

England-chefen har också valp huvudvärk framför, med Manchester United framåt Wayne Rooney som ska återvända efter att ha lidit en gashed lår i augusti, medan gillar som Jermain Defoe och Andy Carroll har imponerat på klubbnivå.

Rooney behöver springan och förväntas spela men Hodgson kommer sannolikt också att experimentera med delar av hans lag mot en obestämd motståndare, särskilt med tanke på att hans sida står inför en hårdare kvalificering i Polen på tisdag

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *