som två gånger har blivit nekad av den Barcelona tröja Barn billigt sydafrikanska regeringen

av | 13 september, 2018

Påståenden om att mutor erbjöds för att få världscupen 2010 till Sydafrika ”bekräftar det hårda arbetet” av före detta president Nelson Mandela och andra som är involverade i processen, enligt landets fotbollsförbund (SAFA).

SAFA talade för första gången mot anklagelser från Förenta staternas justitieministerium att $ 10million betalades som muta för att säkra den mest prestigefyllda händelsen i världsfotboll.

Kraven, som två gånger har blivit nekad av den Barcelona tröja Barn billigt sydafrikanska regeringen, ingår i en bredare operation som har anklagat 14 personer, inklusive nio förflutna och nuvarande FIFA-tjänstemän, för att fira konspiration och korruption.

En rapport från New York Times föreslog att FIFA: s generalsekreterare Jerome Valcke var ansvarig för att överföra fonderna till CONCACAF – ledd av den anklagade Jack Warner.

FIFA förnekade senare att Valcke var involverad i förvaltningen av betalningen för ett projekt som var tänkt att ”stödja den afrikanska diasporan i Karibiska länder som en del av världscupet”.

SAFA har nu kategoriskt förnekat att pengarna var en muta och noterade sin besvikelse över att Mandela, bland annat för att föra världscupen till Afrika för första gången, undergrävs.

”Vi tycker det är ganska överraskande att den dominerande Fotbollskläder barn billigt berättelsen beskriver det väldigt populära afrikanska renässansprogrammets afrikanska diaspora-stödprojekt som muta – nästan fyra år efter den faktiska omröstningen att bevilja Sydafrika dessa värdrättigheter” läste ett SAFA-uttalande.

”Vi förnekar kategoriskt att det här var en muta mot en omröstning. Det bekräftar det hårda arbetet som Madiba [Mandela], ärkebiskop [Desmond] Tutu, den sydafrikanska regeringen och många andra som offrade sin tid och pengar och familjeliv för att göra vårt land stolt!

”Det tarnishes deras bilder på det mest skrupelfria sättet.

”FIFA: s ledningskommitténs ledamöter som röstade för Sydafrika 2004 och som intervjuades av media på det hela visade att tipppunkten för deras stöd kom som ett direkt resultat av Madibas överklagande till dem samt styrkan i Sydafrika bud.”

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *