Toto Schillachi som satte real madrid tröja med eget namn Italien i en ledning inom öppningen

av | 29 december, 2018

Att spela i Neapel mot något annat lag skulle inte ha varit ett problem för Italien; i själva verket skulle det inte vara problematiskt att spela mot någon annan iteration av en argentinsida. Men detta var Maradonas Argentina, som år 1990 var inget annat än Gud i den här delen av landet, och han visste den napolitanska psyken bättre än de flesta.

I en presskonferens på tröskeln till matchen bad Maradona – kanske den mest tuffa rörelsen i en karriär fylld med dem – att Napoli ignorerar sina nationalistiska uppmaningar och hamnar fotbollströja barn eget tryck bakom honom och Argentina. Att citera med ett sanningsmedel måste sägas att resten av landet ser sina näsor ner på Neapel, men att han hade omfamnat den napolitanska livsstilen och var en av dem. Maradona hällde bensin på en smolande eld.

Maradonas uppmaning till vapen fungerade i viss utsträckning; Atmosfären inuti San Paolo var inte lika euforisk som Olimpico hade varit under hela tävlingen. Med Napoli fans som håller en banner för Maradona säger att medan de älskade honom var Italien deras hem.

Italien slog först med turneringsunderen Toto Schillachi som satte real madrid tröja med eget namn Italien i en ledning inom öppningen 20 minuter. Med tanke på hur utmärkt de hade varit på baksidan, kände många att Argentina inte skulle komma tillbaka till spelet. Walter Zenga hade dock andra idéer.

Det är olyckligt att en målvakt så bra som Zenga var över huvuddelen av sin karriär, och med tanke på hur han inte hade givit ett mål, vilket som helst mål, på Italia ’90, bäst minns sig för hans fel som ledde till Argentinas utjämnare.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *