Och Louis tror att människor fotbollströjor barn attackerar honom hela tiden

av | 22 juni, 2020

”Och Louis tror att människor fotbollströjor barn attackerar honom hela tiden. Han måste skratta mer, han ser bättre ut när han skrattar.

”Louis säger att jag har rätt, men han vill inte förändras. Han känner att de andra måste förändras. ”

När han berättade om Van Gaals äktenskapförslag 2008, beskriver Truus hur han inte kunde komma ner på ett knä på grund av ett nyligen bruten ben.

Arten av skadan var bisar och, återigen, i linje med hans aktiga offentliga persona – att bryta fotleden och fibulaen när han försökte ett stolvvalv under ett skolmöte.

Meijer skriver: ”Enligt sin egen tolkning slutförde han övningen perfekt, men gled på sina släta sulor på skorna för att han hade på sig skor som var olämpliga för så vågade fysiska prestationer.

”Således landade den 56-åriga tränaren besvärligt på gymnasiets golv och slutade med ett dubbelbenbrott.”

Van Gaal hade sex stift i benet och var rullstolsbundet, men dykte upp för att titta på hans dåvarande klubb AZ spela dagen efter.

Van Gaal citerar
Visa galleri?
Född i en romersk-katolsk familj var Aloysius Paulus Maria van Gaal den yngsta av 11.

En ivrig basebollspelare när han var ung, liverpool tröja växte upp med ambitioner att vara fotbollsspelare och PE-lärare – att uppnå båda. Samtidigt som han gick över sina utbildnings- och spelkarriärer studerade han också fotbollshantering med tanke på hans långsiktiga framtid.

Det är den typen av arbetsetik som han kräver av sina spelare.

Hans tidiga hjältar var den nederländska fotbollsspelaren Henk Groot, John F Kennedy och skaparen av totalfotboll Rinus Michels.

Men han förklarar hur JFK inte lyckades uppfylla sina egna moraliska normer.

”Jag blev mycket besviken av Kennedy. När jag fortfarande var ung såg jag det inte, men han gjorde många saker i sitt eget personliga intresse och inte i USA och världens intresse, ”sade han. ”Dessutom hade han alla slags äktenskapliga frågor. Jag är inte heller förespråkare för det. ”

Van Gaal träffade sin första fru Fernanda genom kyrkan, men hon dog 1994, bara 39 år, efter att ha fått diagnosen lever- och bukspottkörtelcancer.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *