Bury North-parlamentsledamoten James Frith fotbollskläder barn med namn

av | 1 juli, 2020

En parlamentsledamot säger att två parter är intresserade av att köpa Bury FC när fotbollsklubben förbereder sig för att möta en likvidation framställning igen i domstol idag.

Bury North-parlamentsledamoten James Frith fotbollskläder barn med namn har skrivit ett brev till domaren för att be om en uppskjutning.

Han sa att han tror att det finns en rimlig möjlighet till ägarförändring.

Ägaren av Bury FC – en av de äldsta fotbollsklubbarna i engelsk fotboll – satte klubben ut till försäljning i april, mindre än sex månader efter att han tog över.

Avslutande framställningar har hörts vid Insolvency and Companies Court i London, med den sista förhandlingen i maj avbruten fram till idag.

Gigg Lane (Bild: MEN)
Läs mer av dagens historier här
De fördes av HM Revenue and Customs över obetalda skatter och andra framställare sägs vara skyldiga pengar av klubben.

Spelare släppte ett gemensamt uttalande efter den senaste förhandlingen och påstod att de hade gått utan lön i 12 veckor och uppmanade ägaren Steve Dale att sälja innan klubben bringas ”på knäna”.

Frith och Bury South-ledamoten Ivan Lewis har sedan dess hållit diskussioner med Dale.

I sitt brev till domaren sa Frith: ”Jag är juventus kläder barn medveten om åtminstone två levande överväganden för att köpa klubben med båda intresserade parter som har tecknat NDA: s (icke-avslöjande avtal) som en del av detta åtagande att gå vidare.

James Frith
”Jag har kopplat in min kapacitet som parlamentsledamot med en som kontaktade mig och med dem som var i kontakt med den andra.

”Detta hopp av en köpare för klubben, en av de äldsta inom engelsk fotboll, har dykt upp efter handlingsförloppet som möjliggjordes av domstolens tidigare dom att avskjuta.

Läs mer av dagens topphistorier här
”Kort sagt, jag tror att det finns en rimlig möjlighet till ägarförändring om du ger ytterligare tid i denna fråga.”

Herr Lewis MP sa under tiden att han hade haft ytterligare diskussioner med ägaren.

Han skrev på Facebook och sa att han var optimistisk att dagens förhör skulle skjutas upp ”i väntan på en överenskommen ekonomisk lösning”.

”Detta skulle garantera klubbarnas överlevnad,” sade han.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *