Maradona ställs inför kommer säkert fotbollströja med namn att komma tillbaka ännu mer

av | 21 september, 2018

”Jag får lämna i morgon. Jag måste tänka noga på det och prata med min familj och spelarna. Det finns många problem här. Det här är den svåraste upplevelsen i mitt liv, för att förlora framför så många bra spelare, sådana bra människor, är sådana bra yrkesmän som att slå av Muhammad Ali. Jag har ingen energi kvar. Det första korset gav ett mål, och vi tittade plötsligt på ett annat spel. De utnyttjade alla sina chanser. Jag är så besviken som alla argentiner. Att se mitt land förlora en fotbollsmatch är väldigt svårt för någon som har på sig tröjan. ”

Nederlaget var det värsta Argentina har lidit i VM i femtiofem år. Den storstörande Lionel Messi lämnade planen i tårar och den ineffektiva Carlos Tevez gjorde inga ursäkter för deras prestanda.

”Det finns inget vi kan säga om deras seger. Att förlora så är Billiga Modric tröja Barn mycket smärtsamt. Vi spelade dåligt och ibland när du gör misstag går du hem. Vi visste att det skulle vara komplicerat och att de inte skulle låta oss attackera. De gjorde vad vi visste att de kunde göra. Vi visste att de kunde vara farliga på set-pieces och på motattacken. ”
.
Som en spelare, trots hans väl publicerade personliga problem, var Diego Maradona en hjälte runt om i världen, men särskilt självklart i Argentina. Medan hans utnämning som chef betraktades som ett konstigt beslut var det mycket kärlek och stöd i hopp om att han skulle få det rätt.

Deras prestationer i kvalificeringen var dåliga och de missade nästan helt och hållet på turneringen och media och några fans i Argentina vände sig mot chefen. De trodde att han ledde laget med känslor och passion men hade ingen aning om taktik eller gör läxorna i oppositionen. Förhoppningar om turneringen var ganska låga.

Sedan ledde han laget till fyra segrar i rad i någon stil och hoppade plötsligt började stiga. De kom till en kraschstopp på lördag när de var helt out-classed.

All den kritik som Maradona ställs inför kommer säkert fotbollströja med namn att komma tillbaka ännu mer efter det här spelet. Som Tevez sa visste spelarna hur Tyskland skulle vara farligt men det tycktes inte finnas någon plan för hur man skulle hantera det. Tyskarna verkade klara sig ganska enkelt med Argentinas stora individ och verkade avslöja bristen på lagarbete och bristen på en sammanhängande plan.

När han frågade om han var nöjd med lagets prestation mot Tyskland svarade Maradona,

”Skojar du? Detta är ett land där du bor och andas fotboll. Jag tror inte att någon kommer att vara lycklig när laget förlorar 4-0. ”

De kommer säkert inte att vara lyckliga och jag tror att det är osannolikt att han kommer att förbli chef för laget eller i själva verket chef för något annat lag. Ett tag började det se bra ut för Maradona men det är nu en verklig oro över vad som kan hända med honom nu.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *