fotbollskläder barn Det blev ingen Granit Xhaka mot Burnley förra helgen

av | 14 mars, 2023

fotbollskläder barn Det blev ingen Granit Xhaka mot Burnley förra helgen, där Arsenals nuvarande skeppare missade på grund av en ländryggs- och benskada.

Men den schweiziske landslagsmannen har nu återvänt till full kondition och har tränat tillbaka på London Colney inför resan till Anfield.

Med tanke på att han fick armbindeln av Emery, skulle du förvänta dig att Xhaka skulle komma direkt tillbaka till sidan. Men hur Arsenals mittfält fungerade mot Burnley antyder att Xhakas återkomst inte borde vara given.

Trots att de har många kritiker på Emirates, råder det ingen tvekan om att Gunners har tenderat att missa Xhaka när han inte har spelat på grund av sin förmåga att dela linjerna med sina passningar och starta attacker.

Men med ankomsten av Luiz och Dani Ceballos i sommar är Arsenal kanske inte så beroende av Xhaka längre.

Luizs exceptionella passningsförmåga ger Emery ett annat alternativ, medan Ceballos är mer än villig att sjunka djupt för att samla bollen och få igång Arsenal.

Den spanska mittfältaren var exceptionell mot Burnley och tog två assist som en del av en mittfältstrea där Matteo Guendouzi och Joe Willock spelade i de djupare rollerna.

Det var ett mittfält som såg flytande, energiskt ut och kapabelt att ta sig upp och ner på planen snabbt – något Arsenal kommer att behöva mitt i Anfields intensitet.

Frestelsen att ta tillbaka Xhaka kommer att vara enorm, inte minst på grund av hans erfarenhet, men det finns ett argument för att Arsenal skulle kunna tjäna bättre på att lämna honom på bänken.

Släpp lös Pepe?
Frågan på allas läppar. Kommer Nicolas Pepe att få sin första start på Anfield?

Arsenals klubbrekordsvärvning fick 45 minuter mot Burnley och imponerade under en livlig andra halvlek.

Unai Emery erkände i uppbyggnaden till lördagens match att Elfenbenskustens ytter nu var redo att starta, men mycket kommer att bero på formationen.

”På lördag är han [Pepe] kanske redo att ha fler minuter”, sa Arsenals huvudtränare. ”Hans framsteg har varit positiv. Den viktigaste delen av anpassningen är att hjälpa honom att känna sig bekväm med oss.”

Om Arsenal går med en 4-2-3-1-uppställning kommer Pepe sannolikt att komma in och ersätta Reiss Nelson till höger om gästernas attack.

Men om Emery går med en backtrea kommer bredden från wingbackarna och du förväntar dig att Pepe återigen ska börja matchen på bänken.

Det är ett stort beslut för Emery. Attack kan visa sig vara den bästa formen av försvar psg tröja för Arsenal i Liverpool och en forwardstrio av Pepe, Aubameyang och Lacazette kan säkert orsaka problem för värdarna.

Bänk Lacazette?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *