billiga fotbollskläder barn Philadelphia Union har meddelat att klubben har sålt stjärnmittfältaren Brenden

av | 20 april, 2023

billiga fotbollskläder barn Philadelphia Union har meddelat att klubben har sålt stjärnmittfältaren Brenden Aaronson till österrikiska Red Bull Salzburg, som leds av tidigare New York Red Bulls manager Jesse Marsch.

Aaronson kommer att ansluta till sin nya klubb i slutet av MLS-säsongen och kommer att vara kvalificerad att spela för den österrikiska sidan efter att det internationella transferfönstret öppnar igen i januari 2021.

Unionen, som har behållit en försäljningsklausul, har fått en övergångssumma på 6 miljoner dollar (4,6 miljoner euro) för mittfältaren plus upp till 3 miljoner dollar (2,3 miljoner dollar) i prestationsbonusar, enligt Philadelphia Inquirer.

Artikeln fortsätter nedan
Redaktörens val Messi kan sätta långsamma PSG-start bakom sig med huvudrollen mot Real Madrid ”De kommer att se vilka vi är!” – Cancelo, Dias, Bernardo och Ederson återvänder till Benfica-Sporting-rivaliteten med Man City En positionsbyte och chattar med Rangnick – Hur Sancho hittade sin form i Man Utd Jamie Bynoe-Gittens: Kommer ex-Man City wonderkid att bli ’den nya Sancho i Dortmund?
Den avgiften är den största i klubbens historia samt den högsta övergångssumman någonsin för en amerikansk baserad hemmagjord spelare.

”Att spela i Europa har alltid varit en del av min dröm. Jag har kunnat uppnå den första delen av min dröm, att spela för min hemstad, och är så exalterad över den här fortsättningen på min resa, säger Aaronson.

”Innan jag arbetade mot en karriär utomlands var mitt första mål att spela på Philadelphia Union-fältet. Min familj hade biljetter till den första säsongen, så jag växte upp med att titta på laget från första början och jag minns att jag hoppades en dag att få göra mål på den planen inför hemmapubliken. Jag är så otroligt tacksam för alla mina tränare, min familj och Philadelphia Union-fansen.

”Som jag sa, jag var en av dem en gång och deras stöd betyder allt för mig. Jag kommer att fortsätta att ge dem allt jag har under slutet av säsongen och vad jag hoppas är ett långt slutspel. För mig och för mig denna klubb, det här är bara början, och jag ser fram emot vad framtiden har att erbjuda.”

Aaronson har blivit en framträdande plats den här säsongen med Unionen, och framstår som en av breakout-stjärnorna i MLS samtidigt som han har fått länkar till klubbar över hela Europa.

Mittfältaren, kallad ”U.S. Havertz” av tyska Bild, har gjort fyra mål och fyra assist på 21 MLS-matcher den här säsongen.

Tonåringen är en av flera begåvade ungdomar som för närvarande ställer upp för unionen, med Aaronson som den största framgångssaga hittills för klubbens högt ansedda akademi.

”Jag har arbetat med Brenden sedan han spelade i Union Academys ungdomslag och har sett hans snabba utveckling sedan dess”, säger Unionens huvudtränare Jim Curtin.

”Brenden är en speciell spelare som alltid försöker förbättra sig. Under de senaste åren har han blivit mycket utvecklad tekniskt och avståndet och hastigheten han täcker under ett spel är oöverträffad.

”Jag ser fram emot att se honom fortsätta växa och utvecklas på Red Bull Salzburg. Under tiden är vi glada över att ha honom till slutet av vår säsong 2020 och jag lovar fansen att vi kommer att få ut det mesta av vår tid med honom .”

Internationellt gjorde Aaronson sin debut i USA:s herrlandslag i februari och skulle gå med i OS-kvallistan i mars innan utbrottet av coronaviruset.

RB Salzburg blev framträdande förra säsongen i Champions League innan de såg stjärnorna Erling Haaland och Takumi Minamino ansluta sig till Borussia Dortmund respektive Liverpool.

Klubben, som även producerat nuvarande Liverpool-stjärnan Sadio Mane, är i Champions League en gång mot denna säsong, grupperad med Bayern München, Atletico Madrid och Lokomotiv Moskva.

”Brenden Aaronson anses vara en av de största talangerna i MLS, hans dynamik och hans närvaro på planen är enastående för en 19-åring”, säger Red Bull Salzburgs sportchef Christoph Freund.

”Trots sin unga ålder har han redan en utmärkt känsla för att fatta rätt beslut på planen. Med köpa landslagströja fotboll sitt sätt att spela fotboll är Brenden en perfekt match för oss och vi ser redan fram emot honom.”

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *