Wes Hoolahan ersatte Harry Arter strax efteråt Brasilien VM tröja 2018 och playmaker hade en omedelbar effekt som hans onda inlägg

av | 29 juni, 2018

Jonathan Walters 85-minuters strejk räddade en vägd ner punkt för Republiken Irland i VM-kvalificerad grupp D efter en 1-1-rubbning med Österrike i Dublin.

Med ledare Serbien inför Wales i en senare kick-off på söndag, Martin O’Neill sida behövde bara en punkt till – tillfälligt åtminstone – flytta upp i vad som visar sig vara en tätt ifråga grupp.

Och trots en platt första halvlek resulterade ett sena press av värdarna från att värdarna resulterade i att Walters slog hem en förtjänade equalizer för att avbryta Martin Hintereggers öppnare.

Shane Duffy trodde att han hade fångat en vinnare två minuter senare, bara för domaren att avvisa huvudet för ett misstag av försvararen, som ledde med en upphöjd arm.

Irland hade intensifierat trycket i en hemsk andra halvlek, med Österrike debutant Stefan Lainer som tidigare hade hakat Kevin Longs rubrik från linjen för att bevara ledningen.

Men i slutändan var det Walters som bevisade Irlands hjälte, eftersom O’Neills sida behåller sin obesegrade runda i kvalificeringen för att göra det 12 poäng från sex matcher.

En fantastisk strejk från Jon Walters i hans Man of the Match visar .. #COYBIG pic.twitter.com/cjlTshIRjh
– FAIreland (@FAIreland) 11 juni 2017

Avstängd från den suspenderade Marko Arnautovic började Österrike ändå starkt – Zlatko Junuzovics låga ansträngning tvingade Darren Randolph till handling.

Walters hade Irlands första observation av målet, för att bara skjuta sin strejk vid 18 meter ut och värdens tröga öppning straffades i den 31: e minuten.

David Alaba låga hörn fann Hinteregger via ett par dummies och även om försvararen scuffed sin första gången ansträngning kunde Randolph inte komma ner tillräckligt snabbt för att hålla ut.

Duffy gick nära med en rubrik efter omstarten, innan han visade sitt värde i andra änden med ett strålande kvarter från Guido Burgstaller’s nära försök.

Walters fortsatte att oroa Österrikes försvar eftersom Irland äntligen bröt in i livet, och bara Aleksandar Dragovics välutmanade utmaning hindrade Stoke City-mannen att komma igenom på mål på timmen.

Wes Hoolahan ersatte Harry Arter strax efteråt Brasilien VM tröja 2018 och playmaker hade en omedelbar effekt som hans onda inlägg avlänkas mot mål av Lainer, men målvakten Heinz Lindner var väl lämpade för att skona hans lagkamrat s rodnar.

Lainer var snart involverad igen – gör det bra för att rensa Longs huvudare utanför linjen – men Irland skulle inte nekas mycket längre.

Med Randolph ha dragit av en högsta stopp vid den andra änden för att hålla Florian Grillitsch fick Walters det bättre av Dragovic och sedan höll sig kall för att borra en giftig volley i det nedre högra hörnet och skicka Aviva Stadium i hänryckning.

5 – Fem av de sista sju målen som Irland har gjort i hemkvalificeraren har scorats av Jonathan Walters. Leveler. Pic.twitter.com/v6nZcIAd4e
– OptaJoe (@OptaJoe) 11 juni 2017

Duffys nick tycktes ha ryckt alla tre punkter Billiga Fotbollskläder Barn ögonblick senare, men domaren beslut – häftigt protesterat av värdarna – innebar att Irland fick nöja sig med en del av bytet.

Key Opta statistik:

– Martin O’Neill förlängde sin obevekade körning i hemkvalitativa matcher som landslagschef för Republiken Irland till nio (W5 D4).
– Martin Hinteregger strejk var det första målet att Republiken Irland har medgett i ett kvalificeringsspel på Aviva Stadium sedan John O’Shea egna mål mot Skottland i juni 2015.
– David Alaba har hjälpt fem av sina sista sju utflykter till Österrike, inklusive var och en av de två sista.
– Robbie Brady har varit inblandad i sex mål i sina sista nio internationaler för Republiken Irland (tre mål, tre assists).

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *