men Norge kunde VM tröja 2018 barn ha gått i förväg

av | 6 juli, 2018

Belgien lanserade en omrörande fightback för att besegra Norge 3-2, då deras förberedelse inför Euro 2016 slutade på högt i Bryssel.
Romelu Lukaku gjorde sitt fjärde mål i så många matcher för sitt land i tredje minuten, men Joshua King nådde halvvägs genom öppningsperioden.
Veton Berisha satte Norge framåt mindre än tre minuter in i andra halvlek, vilket bara markerade sin andra cap med ett första internationellt mål.
Det verkade som att värdarna skulle Argentina VM tröja 2018 falla till en chock nederlag, men kapten Eden Hazards huvud tog med sig Marc Wilmots mannivå innan Montreal Impact försvararen Laurent Cimans första belgiska mål var avgörande.
Efter att ha kritiserats för en dålig rubbning mot Finland förra gången behövde Belgien – den högst rankade nationen på Euro 2016 – den här moralförstärkande segern före turneringen, även om defensiva problem kvarstår.
Norge har under tiden förlorat två av sina tre sista matcher när de uppmärksammar sig på VM-kvalifikationen.
Det tog bara 153 sekunder för Belgien att flytta in i ledningen när Kevin De Bruynes pass blev avböjad i Lukaku-banan och anfallaren breezed över Jonas Svensson för att skjuta ett skott bortom en statisk Orjan Nyland utanför straffområdet.
Axel Witsel var inches bred med en låg strejk för värdarna, men Norge utjämnade i 21: e minuten.
Radja Nainggolan blev borttagen genom att besöka kapten Stefan Johansen i ett farligt område och den keltiska mittfältarens snabba omkastning gav kungen möjlighet att skicka en utmärkt första gång i den bortre stolpen och lämnade Thibaut Courtois ingen chans.
Norge hade varit näst bästa före sitt mål, men Norge kunde VM tröja 2018 barn ha gått i förväg, med Courtois reagera utmärkt för att driva en stående Berisha-enhet, innan kungen knuffade långt från nära håll efter att ha blivit Toby Alderweireld.
I en spännande början till andra halvåret kom Belgien nära att återta ledningen innan den straffades i andra änden. Först nådde Nyland för att rädda Witsels långsiktiga försök och gjorde det ännu bättre att neka De Bruyne på rebounden.
Några ögonblick senare skar Berisha inuti oöverträffade från höger och pilade ett magnifikt vänsterfotat skott in i övre hörnet.
Belgien svarade bra och Lukaku sträckte sig för att skjuta vid, medan Nainggolan och Witsel tvingade Nyland till ytterligare åtgärder.
En leveler kom och De Bruynes tänkte kors från höger avleddes av Hazards svaga huvud med 20 minuter kvar.
Belgien fortsatte att stapla på trycket när Dries Mertens sparkade långt från en tight vinkel och Lukakus målbundna ansträngning var blockerad med rundade Nyland.
Turnarounden var avslutad i 73: e minuten när Mertens hörn hjälpte på av Alderweireld och ledde hem av en böjande Ciman bara sju minuter efter att ha kommit och gav Wilmots lättnad före resan till Frankrike.