Respekterat fotbollsmagasinet World Soccer röstade honom Fotbollströjor Barn för decadens spelare

av | 13 augusti, 2018

När jag såg Ronaldinho terrorisera Siena för AC Milan på San Siro på söndagen, tog det mig tillbaka till halcyondagarna i hans karriär i Barcelona.

Det tog mig tillbaka till de leende mördarnas dagar som fick en stående ovation på Real Madrids Bernabeu, efter att ha gjort ett fantastiskt mål och sätta in en utmärkt skärm.

Respekterat fotbollsmagasinet World Soccer röstade honom Fotbollströjor Barn för decadens spelare. Jag tror inte att någon kunde argumentera med det beslutet. Hans rena briljans gjorde honom till en av de bästa spelarna i sin generation.

Hans vision, takt och dribbling förmåga var unik bland hans kamrater. Hans förmåga var jämn jämfört med Diego Maradona och Pele. Han gjorde aldrig riktigt bra till sina nivåer, men jag skulle säga att han skulle vara i mina tio bästa spelare någonsin. Han är verkligen en av de bästa spelarna jag någonsin har sett nåd en fotbollsplan.

Falla

Ronaldinhos karriär har under de senaste åren tagit en dramatisk tur till det värre. Hans karriär i Barcelona blev sur när personliga problem slog honom hårt. En sorglig slut på en härlig Barca karriär. Han blev enligt uppgift ett störande inflytande i truppen och Barcelonas form drabbades. Han drabbades också av många skador under sin senaste säsong.

Han flyttade till AC Milan 2008 och citerade orsaken till att han behövde en ny utmaning. Det var tydligt för alla att det var i alla intressen som brasilianen gick vidare på. Jag trodde att det skulle visa sig att katalysatorn skulle återställa sin karriär. Jag skrev då Ronaldinho och AC Milan var en perfekt passform. Ronaldinho behövde en ny utmaning och att vara med en stor klubb och Milan var i desperat behov av inspiration.

Skillnad

Men han uthärdade en besviken första säsong på San Siro. Fitness tvivel och bouts på bänken visade sig frustrerande för flamboyant stjärnan. Flyttningen började se ut som en fattig, men främjandet av landsmannen Leonardo till AC Milan-chefen har visat nyckeln till en återgång till form. Den lättare ledande stilen i Leonardo har gjort det möjligt för 29-åringen att uttrycka sig mer fritt och hes blomstrande.

Under Carlo Ancelotti blev han gjord för att spela i en mer styv formation. I Leonardos lag fick han få en mer fri roll. Hes blev mittfältspelmakaren från hans förmodligen vänstra position. Under de senaste månaderna började han visa en mer positiv attityd och det verkar som om han njuter av sin fotboll igen. Hes började ens när han stängde motståndsspelare, något som han misslyckats med på länge.

världscupen

Hans återkomst till formuläret har föranlett uppmaningar från media och några fans för honom att återkallas till Brasilien-truppen. Han förlorade sin plats i det brasilianska landslaget förra säsongen under en dålig formlöpning. Detta berodde på att den internationella chefen Dunga inte kunde hitta ett sätt att rymma Ronaldinho och den fantastiska Kaka i samma lag.

De spelade tillsammans för AC Milan, det fungerade inte och det verkade att det inte fungerade på internationell nivå heller. De spelar i samma position men Kaka har spelat konsekvent bra under de senaste säsongerna. Dunga bestämde sig för att det bara fanns en lösning och det var att släppa out-of-form-spelaren. Brasilien fortsatte att kvalificera sig till VM utan den tidigare Barca-essen.

Och Ronaldinho har inte kommit tillbaka till den brasilianska truppen sedan det beslutet. Är Dunga beredd att ändra sig och ge Ronnie ett annat försök? I formuläret Ronaldinho är det säkert han måste vara i truppen. Just nu skulle Ronaldinho vara ett mycket bättre alternativ än Robinho, som för närvarande är otrolig, på vänster sida.

Robinho har haft en hemsk årstid och det ser inte ut att bli Kroatien tröja bättre. En helt passform i form Ronaldinho är fortfarande en kraft att räkna med och för mig är han måste för laget. Ronaldinho skulle inte vilja vara lite delaktig men han förtjänar åtminstone en plats på ersättningsbänken. Han kunde vara Dungas plan B.

Han kunde vara ett inte så hemligt vapen i Dungas armory, vilket kan betyda skillnaden mellan att vinna VM och inte. Jag förväntar mig att den brasilianska chefen Dunga ska äta lite ödmjuk paj och ge Ronaldinho chansen till en stor sista hurray på internationell nivå.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *