matchtröjor fotboll med tryck Manchester Citys ungdomar spelar i Checkatrade

av | 27 oktober, 2020

matchtröjor fotboll med tryck Manchester Citys ungdomar spelar i Checkatrade Trophy nästa säsong mot League One och League Two klubbar.

The Blues har beslutat att delta i säsongens tävling – som slutar i en final på Wembley Stadium – för att sätta sina lovande ungdomar mot proffs i lägre liga.

Pep Guardiola och Citys akademiska chefer antas ha gett sin välsignelse för deras deltagande i en tävling som kan se unga stjärnor som Brahim Diaz, Phil Foden och Jadon Sancho tävlade mot seniorproffs i lägre ligalag.

Det betyder att några av de ljusaste unga stjärnorna kommer att få värdefull erfarenhet i en tävling som lockade 74 000 publik till finalen mellan Coventry och Oxford, och där Citys första lag spelade 1998-99, då det var Auto Windscreens Shield.

City och andra främsta Premier League-klubbar blev inbjudna att delta i förra säsongens tävling men avvisade motvilligt eftersom matcherna tenderade att kollidera med ungdomens internationella kalender och de kände att de inte skulle kunna ställa ut ett tävlingslag.

Liverpool och Arsenal tros också ha varit frestade att komma in genom bytet i schemaläggningen.

Förra säsongen deltog akademierna i tio psg tröja Premier League-lag, inklusive Chelsea, tillsammans med sex från Championship.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *