Matchtröjor Fotboll Barn Med tanke på de elektriska föreställningarna

av | 3 november, 2020

Matchtröjor Fotboll Barn Med tanke på de elektriska föreställningarna mot Frankrike i EM 2004 och FA Cup-finalen 2005 mot Arsenal kom tonåringen inte ens på poängsidan.

Ändå var det oroliga tonåring som strövade i en tid som blev alltmer dominerad av taktiska svarta tavlor och statistik otroligt uppfriskande.

Att Scouse svävar och den enkla skakningen av hans tjurliknande höfter för att rycka av en desperat försvarare gjorde honom till en så unik talang.

Fläktar kunde relatera till det Croxteth-födda underbarnet – en sällsynt engelsk streetfotbollsspelare som redan var välsignad med potentialen att bli en av landets största idrottsmän någonsin.

Efter Euro 2004 skulle det faktiskt inte vara en överdrift att säga att Rooney såg ut som att han kunde fortsätta bli bara den femte engelsmannen som vann Ballon d’Or.

Därför tänkte inte Sir Alex Ferguson två gånger på att göra honom till världens dyraste tonåring efter den turneringen.

Rooney skulle bevisa en av de första bitarna i Fergusons pussel inför Manchester Uniteds era av dominans 2007-13
I en tid då Eric Djemba-Djemba var en vanlig start för de röda, förkunnade Roonys otroliga debut mot Fenerbahce en spännande era efter Beckham-eran under den tuffa skotten.

Men hans flytt till United skulle ungefär sammanfalla med ankomsten av Jose Mourinho till Chelsea ett år senare – ett möte som inte bara skulle förändra Chelsea-historien utan även den engelska fotbollskulturen.

Borta var den naiva, gung-ho 4-4-2 formationen där Rooney hade gjort sitt namn som en explosiv andra anfallare; istället skulle Mourinhos 4-3-3 köpa landslagströja fotboll snart bli en häftklammer för det engelska spelet.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *