liverpool tröja Men sättet som hans bollbehärskning

av | 3 juli, 2023

liverpool tröja Men sättet som hans bollbehärskning och fantasifulla passningar fick honom snabbt till stora roller i Ajax och ett återuppstått Nederländerna tyder på att en stor väntar honom i Catalunya också. Som för att illustrera hur mycket av en snabb inlärning De Jong är, svarade Ajax-tränaren Erik ten Hag på rapporter om att en flytt till PSG var nära förestående genom att skämta: ”Ja, jag har pratat med honom. Han pratar redan franska.”

Den Arkelfödde stjärnan är alltid tillgänglig för ett pass och vet vad den ska göra med den direkt. Han skapar den fördelen själv när han drar sig tillbaka för att möta bollen istället för att vänta på att den ska komma till honom, tittar runt hans axel på vägen för att undersöka sina alternativ och göra plats åt sig själv.

”När jag är på planen spelar jag på intuition men jag tänker mycket på spelet också,” sa han till The Guardian. ”Med min intuition är det inte bara så att jag tar emot fotbollströjor barn
bollen och alltid tänker ’jag går’ att göra det här direkt, även om det bara blir så ibland.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *