Kamerun blev chockad Liverpool tröja Barn billigt över Gabon och Elfenbenskusten kunde

av | 14 september, 2018

Algeriet blev de första VM-kvalerna att vinna på 2010 Afrika Cup of Nations på torsdagen medan värdar Angola tog också högsta poäng.

Nigeria förlorade för att försvara mästare Egypten, Kamerun blev chockad Liverpool tröja Barn billigt över Gabon och Elfenbenskusten kunde bara rita med Burkina Faso då Sydafrika-bundna lag hittade det svåra den här veckan.

En 1-0 seger för Algeriet över Mali i den första halvan av en dubbel Dubbelkopare i Luanda följdes av en 2-0-framgång för Angola mot Malawi för att inrätta ett spännande grupp A-klimax nästa måndag.

Alla fyra länderna kan fortfarande sluta bland de två bästa på finalen i mini-ligan och nå kvartfinalen i det tvååriga afrikanska fotbollsmatchet.

Angola värd Algeriet vid 50 000-sätet 11 november-stadion i den angolanska huvudstaden medan Malawi och Mali flyger norrut till Cabinda-restklaven, där Togo-trupperna stördes i fredags för en Chiazi Stadium-showdown.

Värdnationen avslutade den andra serien av gruppmatcher på topp med fyra poäng, Malawi (plus en målskillnad) och Algeriet (minus två) har tre poäng var och Mali one.

”Den här vinnan har gett det perfekta svaret på alla våra Matchtröjor Fotboll Barn kritiker. Vi spelade som ett lag idag och fick det resultat vi ville ha, säger veteran Algeriens tränare Rabah Saadane som hans lag återhämtade sig från en tre-målsprutning av Malawi.

”Det tar lång tid att bygga ett team av utmärkta spelare och jag ställde inget tryck på dem idag. Jag sa bara att de skulle gå ut, njuta av sig och besegra Mali.

”Vi startade den här matchen på fel fot men lyckades öka vårt förtroende och målet kom på perfekt tid”, sade tränaren som kommer att styra Algeriet vid en tredje världscup i Sydafrika i juni.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *