Fotbollströjor barn med eget tryck Ljudet växte snabbt

av | 18 maj, 2023

Fotbollströjor barn med eget tryck Ljudet växte snabbt. Ett lågt brum som blev högre och högre. Jubel och visselpipor, en krusning av applåder. Tillräckligt för att fånga uppmärksamheten från mannen längst fram i rummet.

Pep Guardiola höll en presskonferens efter matchen på MetLife Stadium i East Rutherford, New Jersey, men ingen lyssnade nu.

Artikeln fortsätter nedan
Redaktörernas val Messi kan sätta långsamma PSG-start bakom sig med huvudrollen mot Real Madrid ”De kommer att se vilka vi är!” – Cancelo, Dias, Bernardo och Ederson återvänder till Benfica-Sporting-rivaliteten med Man City En positionsbyte och chattar med Rangnick – Hur Sancho hittade sin form i Man Utd Jamie Bynoe-Gittens: Kommer ex-Man City wonderkid att bli ’den nya Sancho i Dortmund?
Utan att inse det hade Jurgen Klopp stulit hans rampljus.

Klopps oplanerade framträdande utanför mediarummet orsakade ett sådant uppståndelse att, när dörren öppnades, bjöd Guardiola in Liverpool-bossen på scenen tillsammans med honom. Paret omfamnade sig varmt men när Klopp satte sig ner tog Guardiola direkt mot utgången.

”Åh… hejdå!” flinade en förvirrad, kanske lite generad, Klopp.

Det var sommaren 2018, efter en lågmäld försäsongsmatch, som Liverpool vann. Snabbspola framåt 16 månader och Klopp hoppas kunna stjäla Guardiolas scen ännu en gång, den här gången med insatserna mycket, mycket högre.

Och med att rivaliteten mellan de två klubbarna – och de två managers – har växt och växt och växt under tiden.

Manchester City anländer till Anfield på söndag med vetskapen om att nederlaget skulle lossa deras tvååriga grepp om Premier League. Seger för Liverpool skulle ta Klopps lag med nio poäng överst i tabellen, en otänkbar lucka i detta skede av kampanjen.

”En väldigt, väldigt viktig match”, är hur Klopp beskrev det på sin presskonferens före matchen i fredags. ”Det kommer inte att vara över i november”, sa Guardiola, som säger att han kommer att vara utan förstahandsmålvakten Ederson på grund av skada. Liverpool kommer att tro det när de ser det.

Förutom det var det hela mycket respektfullt. Klopp hänvisade till ”världens bästa tränare”, medan Guardiola säger att City möter ”världens starkaste lag.” Båda männen vet vilken makt den andre har till sitt förfogande.

Det är uppenbart att det finns en genuin beundran mellan de två cheferna. Hur kunde manchester united kläder barn det inte vara med tanke på framgången Guardiola har haft, och hur Klopp konsekvent har utmanat hans överhöghet? Ingen har vunnit fler matcher som manager mot Guardiola än Klopp, kom ihåg.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *