fotbollströja med namn barn med Joe Mourinho som avfyrar giftpilar och Pellegrini

av | 16 mars, 2020

Manuel Pellegrini skulle inte hålla med, men chefsmötet i morgondagens FA Cup femte omgång är mer än bara en delplan.

Faktum är att den ensidiga feiden – fotbollströja med namn barn med Joe Mourinho som avfyrar giftpilar och Pellegrini blockerar dem med en tystnadssköld – riskerar att ta centrum.

Det är inställt att påverka lagval och taktik och du kan vara säker på att det kommer att finnas kameror utbildade på de två chefernas tekniska områden såväl som på handlingen på fältet.

De senaste tre veckorna har varit häpnadsväckande vad gäller mängden vitriol som strömmar från Mourinhos mun.

Han har hävdat att Blues är ”dodgy” på ekonomiskt fair play, att de har varit ”lyckliga” med att döma beslut, att de kommer att bli upptäckta i Champions League, att Yaya Toure borde få ett tre match-förbud och sa att de har att vara titelfavoriter efter alla pengar de har spenderat.

Kanske kan Mourinho från 2005 ha beskrivit 2014-versionen som en ’voyeur’ med ett ’stort teleskop’ tränat på City, precis som han gjorde mot Arsenal-manager Arsene Wenger redan på dagen.

Pellegrinis svar på poker-ansiktet har varit att upprepa sitt mantra att han inte kommer att prata om andra klubbar, även om han har påpekat att Chelsea faktiskt har spenderat mer och sagt att han ’litade’ domarna och FA.

Förutom detta har mediernas försök att stärka en god gammaldags slangmatch ge ett jordskred av missbruk från Mourinho och en stenvägg från stadschefen.

Resultatet av det beror på observatören. Vissa känner att Mourinho vinner krigshänderna i ”mind games”, och att Pellegrini inte lyckas stå upp för City, på det sätt som Roberto Mancini gjorde, med italiensk passion.

På bilder: City mot Chelsea
Visa galleri?
Andra känner att Pellegrini växer fram med klass och statur, liverpool barnkläder vilket kommer att göra City City på lång sikt genom att vinna respekt för tjänstemän och FA-kostymer, medan Mourinho ser mer och mer ut som en knullig skolpojke som skriker lekplatsens förolämpningar.

City-chefen avfärdar sinnespel som irrelevanta – de enda spelen som är viktiga för honom är de som spelas på gräsrektangeln.

Och om han hamnar med en stor trofé eller två kommer Pellegrini att ha vunnit tusseln.

Det är därför, när det gäller morgondagens slips, kommer Pellegrini sannolikt att välja sitt lag baserat enbart på förnuft, och idrottsvetenskap, och kommer inte att låta hans patent ogilla av Chelsea-manager påverka hans tänkande.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *