Och backen säger att han kommer att fotbollströja barn eget tryck

av | 13 mars, 2020

Matteo Darmian insisterar på att han är nöjd med Manchester United.

Och backen säger att han kommer att fotbollströja barn eget tryck spela i alla positioner när rapporter fortsätter att koppla honom med en sommaråtergång till Italien.

Darmian har utstått blandad form och möjlighet sedan han anlände till Old Trafford från Torino för £ 12,7 miljoner för två år sedan.

Han imponerade Jose Mourinho tillräckligt för att vinna en startplats för Europa League sista triumf mot Ajax – en match som tycktes vara den sista för United.

Juventus har flera gånger kopplats till ett drag för 27-åringen, men han sa: ”Varje gång jag läser något om min framtid, men (det finns) inget nyheter (klokt). Jag är glad här.

”Jag tror också att det är en del av vårt arbete, den här typen av rykten.

”Jag är en Manchester United-spelare – det är det.”

Darmians mångsidighet – han kan spela både juventus matchtröja barn back-positioner och fylla i försvarets centrum – är attraktiv för Mourinho.

Matteo Darmian med Romelu Lukaku och Juan Mata.
”Jag säger alltid att positionen inte spelar någon roll för mig”, sa han.

”Om jag måste spela vänster eller höger, arbetar jag hårt för att vara redo när chefen ger mig en möjlighet och det är det.

”Jag försöker göra mitt bästa varje gång, varje spel. Jag försöker arbeta hårt under veckan och det är min filosofi.”

På frågan om att han föredrog den ena sidan mot den andra, tilllade Darmian: ”Inte riktigt. Jag föredrar kanske att spela på höger sida, men inga problem alls.”

Darmian har ett öga på nästa års VM – förutsatt att Italien klarar det.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *