Under den barcelona tröja med eget namn här sommarens euro

av | 26 november, 2018

”Sterling kommer att spela bra – jag har förtroende”, sa Guardiola strax efter att 21-åringen hade missat straff i skjutspelet över Dortmund. ”Jag vill hjälpa honom mycket och han hjälper oss. Jag är nöjd med att Raheem är med oss. ”

Manchester Citys huvudtränare Pep Guardiola välkomnar under 2016 International Champions Cup fotbollsmatchen mellan Manchester City och Borussia Dortmund
Det var ett betydande ingripande – och inte det första. Under den barcelona tröja med eget namn här sommarens euro, när Sterling fick hamras av den brittiska pressen, Guardiola, som ännu inte officiellt tagit hand om klubben, kallade Sterling att erbjuda honom personligt stöd och berätta för honom att han var en stor del av hans planer under kommande säsong.

Och på sin första presskonferens som stadschef fortsatte han positiviteten och sa: ”Naturligtvis har han ett litet problem med de pengar de betalat och det är i folks mening men jag uppmuntras och jag ser fram emot att arbeta med honom och visa honom hur bra en spelare han är. ”

Sterling är skyldig till sin nya chef. Hans prestationer under andra manchester united tröja med eget namn hälften av förra säsongen var inte tillräckligt bra och hans självförtroende ledde till följd. Under de sista 10 veckorna av säsongen lyckades han bara en hel 90 minuter.

Den konstiga hatarkampanjen nivån på honom på nästan varje mark i landet efter att hans högprofilerade drag från media darlings Liverpool inte hjälpte, och heller inte den skandalösa behandlingen från vissa delar av pressen efter att Englands euro slog ut i händerna på Island .

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *