Blues-chefen var ute och firade billiga fotbollströjor med tryck

av | 9 juni, 2020

Besitt fotboll med en framkant – Pep Guardiola skulle ha haft Manchester Citys FA Youth Cup-triumf.

Blues-chefen var ute och firade billiga fotbollströjor med tryck sin födelsedag medan Lee Carsleys unga anklagelser flyttade smidigt in i de sista 16 av tävlingen – och ett hemmadatum med Manchester Uniteds erövrar Southampton.

Vinsten var inte utan hicka mot ett lag som de skickade 7-0 i ligan i augusti – men det var också en glimt av den överdådiga mängden talanger som sprids i denna åldersgrupp.

Den första halvan var som att titta på en återkörning av det första laget – ingen överraskning, eftersom City har arbetat för samma plan för innehavsfotboll längs åldersgrupperna i sin akademi.

De ser bra ut på bollen – snygg, kontrollerad passering och förlitar sig sedan på individuella talanger för Jadon Sancho, Stockport-laden Phil Foden – båda väldigt lovande engelska ungdomslandslagare – och Brahim Diaz för att låsa upp dörren.

Men Liverpool försvarade djupt, och med beslutsamhet, och Stadens förkärlek för att försöka köra bollen i nätet spelade i sina händer.

Med Sadou Diallo som dikterade spelet från djupet var Sancho publik-behagligt utmärkt hela tiden – han kan bo på bollen, men skapar fortfarande många chanser.

Han skapade öppningsmålet, accelererade bort från baksidan Kris Owens och slappade i ett kors som tvingade ett panikerat halvtecken för Tom Dele-Bashiru att krascha hem från 18 meter.

Det målet väckte Liverpool i en viss attackerande ambition real madrid barnkläder och när bollen föll till anfallaren Rhian Brewster i lådan, riflade han en utjämnare i det övre hörnet.

City höll fast vid sin stil, vilket skulle ha varit för Peps godkännande, men det krävde en uppsättning för att sätta dem tillbaka i andra halvlek.

Foden svängde i ett hörn från höger och Diallo gick mellan två försvarare för att gå hem.

City fortsatte att svepa framåt, Sancho skapade fler problem, och för att fixa spelet sugade han in två försvarare på vänsterkanten och lade bollen tillbaka för vänsterbacken Demeaco Duhaney.

Hans kors hittade Lukas Nmecha i rymden och han ledde försiktigt sin rubrik över den framåtgående målvakten.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *