ac milan kläder Shola Shoretire säkrade en plats i Manchester

av | 8 september, 2023

ac milan kläder Shola Shoretire säkrade en plats i Manchester Uniteds historieböcker efter att ha gjort sin Europa League-debut på torsdagskvällen.

Shoretire kom in i andra halvlek av Uniteds match med Real Sociedad på Old Trafford, som slutade oavgjort 0-0 när Ole Gunnar Solskjaers lag gick vidare till 16-finalen i tävlingen med 4-0 sammanlagt.

Tonåringen är nu den yngsta spelaren som varit med i Europa i hela klubbens historia, och ser ut att ha goda förutsättningar att följa i fotspåren av andra akademikandidater Mason Greenwood och Marcus Rashford under de kommande åren.

Redaktörens val Messi kan sätta långsamma PSG-start bakom sig med huvudrollen mot Real Madrid ”De kommer att se vilka vi är!” – Cancelo, Dias, Bernardo och Ederson återvänder till Benfica-Sporting-rivaliteten med Man City. En positionsbyte och chattar med Rangnick – Hur Sancho hittade sin form i Man Utd Jamie Bynoe-Gittens: Kommer ex-Man City wonderkid bli ’den nya Sancho i Dortmund?
Vems rekord slog Shoretire?
När Shoretire kom in för Greenwood vid en ålder av bara 17 år och 23 dagar, slog han det tidigare märket som sattes av den tidigare United-forwarden Norman Whiteside redan 1982.

Whiteside var 17 år och 131 dagar när han ställde upp i Europa för första gången, och han fortsatte med i över 200 matcher i alla tävlingar för Manchester-outfiten.

17 – Shola Shoretire (17y 23d) är den yngsta spelaren Fotbollströjor barn med eget namn någonsin som gjort ett framträdande för Manchester United i europeisk tävling. Nybörjare. #UEL pic.twitter.com/0MLNaWfhPJ

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *