Sydkorea senast misslyckades med att kvalificera Billiga Fotbollströjor Barn sig till en världscup 1982

av | 27 juni, 2018

Sydkorea slog till en 3-2 nederlag mot Qatar i Doha på tisdag, med deras VM kvalificerade öde fortfarande långt ifrån vissa med två Grupp A-spel att gå.

Uli Stielikes män är andra i gruppen – i en kvalificerad kaj – men de är bara en punkt som är klar för tredje plats i Uzbekistan efter att Qatar höll undan en andra halvlek med Hasan Al Haydos brace och ett mål från Akram Afif.

Sydkorea senast misslyckades med att kvalificera Billiga Fotbollströjor Barn sig till en världscup 1982, men de har inte vunnit hemifrån på över ett år och kämpade i öppettimmar mot sina bords-värdar.

Al Haydos 25-minuters frispark öppnade poängen och Afif drog Qatar ledningen efter 51 minuter, innan Ki Sung-yuengs mål fick ett starkt svar.

Hwang Hee-chan återställde paritet och tycktes sätta koreanerna upp för en dramatisk seger tills Al Haydos slog igen för att klara poängen.

QAT 3-2 KOR, # WCQ2018 #QATvKOR pic.twitter.com/qigKu512Xu
– The-AFC.com (@theafcdotcom) 13 juni 2017

Efter att ha tagit ett tomt på resor till Iran, Malaysia – för att spela Syrien – och Kina, var Stielike synligt irriterad av besökarnas försök att prova Saad Al Sheeb. Lee Jae-sungs curler tog slutligen en första anmärkningsvärd räddning efter 21 minuter.

Och genombrottet kom då i andra änden, från en frispark Tyskland VM tröja 2018 på 20 meter som kontroversiellt gavs mot Choi Chul-snart, då Al Haydos avfyrade en fin strejk inuti högra stolpen.

Hwang Hee-chan drog bred eftersom Sydkorea sökte ett snabbt svar, men en skada på stjärnmannen Son Heung-min tog ytterligare ett slag, innan Al Sheeb förnekade briljant substitutet Lee Keun-ho.

Qatar hotade igen i början av andra halvleken och efter att ha skjutit långt från nära håll gjorde Al Haydos leverantören ett andra mål, och Afif körde högt över Kwoun Sun-tae.

Tillbaka kom Sydkorea och Al Sheeb blockerade Hwang Il-sus strejk, men kunde inte hindra Ki: s sidfotiga ansträngning från att hitta det nedre högra hörnet.

Och med det målet byggde besökarna äntligen fart, utjämnaren som ankom som Hwang Hee-chan träffade Hwang Il-sus knockdown med en dumpande volley.

Men, som Sydkorea jagade en vinnare, blev de fångade ut på baksidan en gång och Al Haydos slog in i det nedre högra hörnet, förseglade segern med 16 minuter kvar.