Pep Guardiola har tillbringat den bästa delen av sin fotbollskläder barn

av | 11 augusti, 2020

Pep Guardiola har tillbringat den bästa delen av sin fotbollskläder barn första säsong som ansvarar för Manchester City att bryta upp den gamla vakten.

Men David Silvas plats var aldrig i tvivel.

Medan Joe Hart visades dörren, frystes Yaya Toure ut och Sergio Aguero tappade – Silva förblir lika viktigt som någonsin.

Efter den spanska spellemakerns senaste mästerklass i Citys 2-0-seger mot Sunderland, avslöjade Guardiola att Silva var nyckeln till hans ankomst förra sommaren.

”David är en av de spelare jag någonsin tränat i mitt liv”, sa stadens chef. ”Jag är en lycklig kille att vara med honom. En lycklig kille.

”En av orsakerna till att jag kom hit var glad att jag var med honom.

”För när jag var i Spanien var han i Valencia och jag var i Barcelona och jag var:” Wow den killen är speciell ”.

SUNDERLAND ENGLAND – 05 MARS: David Silva från Manchester City (L) sätts under tryck från Sebastian Larsson från Sunderland (R) under Premier League-matchen mellan Sunderland och Manchester City på Stadium of Light den 5 mars 2017 i Sunderland, England . (Foto av Alex Livesey / Getty Images)
”Men det som imponerade mig mest när jag träffade honom var barcelona tröja med eget namn det faktum hur mycket av en konkurrent han är.

”Med de färdigheter han är där – du känner honom för att han var länge här – men hur han är en vinnare. En vinnande mentalitet, han är en fighter och kör så han är en fantastisk spelare. ”

Statistiken säkerhetskopierar Guardiolas fulla beröm.

Sedan 2012-13 har Silva varit involverad i fler mål än någon annan mittfältare, med 55 assist och 33 mål.

Hans senaste bidrag var en perfekt passning på en tum för att släppa loss Leroy Sane för Citys andra mål på Stadium of Light.

SUNDERLAND ENGLAND – MARS 05: Josep Guardiola, chef för Manchester City ger hans laginstruktioner under Premier League-matchen mellan Sunderland och Manchester City på Stadium of Light den 5 mars 2017 i Sunderland, England. (Foto av Alex Livesey / Getty Images)
Hans belöning kommer att bli en måltid med sin chef, som uttalade honom för en lång debatt på planen efter sista visselpipan.

”Han spelar alltid bra – inte bara med bollen”, tillade han. ”Men på planen sa jag inte det till honom.

”Vi ska äta middag tillsammans.”

Med Guardiola som kommer att spendera kraftigt igen under sommaren, förväntas Vincent Kompany vara den senaste medlemmen i Citys långvariga ryggrad som bäst börjas till truppens periferi.

Men även när Ilkay Gundogan skulle återvända från skada på sommaren och Guardiola sannolikt kommer att lägga till ytterligare en mittfältare – med Jack Wilshire bland de länkade – förväntas inte Silvas position bli utmanad.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *