Matchtröjor Fotboll Barn Det måste sägas att Chelsea har en ganska

av | 27 juli, 2021

Matchtröjor Fotboll Barn Det måste sägas att Chelsea har en ganska unik överföringspolicy. För det första vägrar Stamford Bridge-hierarkin inklusive Roman Abramovich, Bruce Buck och Marina Granovskaia nästan ovillkorligt att underteckna spelare över 30 år. De har inte heller något problem med göra inköp eller utveckla akademiska ungdomar i flera år, bara för att låna ut dem när de växer ut på juniornivåerna.

Det finns otaliga fall av detta som inträffar under hela Abramovich-eran, varav några har varit och gått utan att spela mer än en handfull minuter för första laget. Tänk på Marko Marin, Juan Cuadrado, Loic Remy och Papy Djilobodji; listan fortsätter. Chelsea-fans blir trötta på att se den här roterande rollen med bortkastade anställningar ta plats i truppen som borde ges den talang som erbjuds på Cobham. När allt kommer omkring har Blues-reserverna och akademilagen vunnit fem FA Youth Koppar i rad, två UEFA Youth League-titlar och Premier League 2 sedan 2013. Det är säkert att säga att det finns ingen brist på högkvalitativ kvalitet för den västra Londonklubben.

Men Chelsea föredrar att stapla sitt lagark med dyra förvärvade stjärnor, vilket effektivt upphäver alla chanser att en tonåring stiger hela vägen genom raderna. Denna metod har lett till en situation där Blues har ett enormt antal spelare som tillfälligt bedriver sin handel någon annanstans. Klubben gick med på att leverera inte mindre än 17 spelare på utlån mellan slutet av förra säsongen och nu, vilket tar det totala antalet till 40.

Chelsea kan dock tvingas att ompröva sin strategi i väntan på införandet av en ny regel där FIFA tillåter en klubb att låna ut högst åtta spelare per säsong. Enligt tyska publikationen Bild – via Mail – som hävdar begränsningarna skulle gälla för alla spelare över 21 år utom de med hemländsk status. För att kvalificera sig för det måste dock en spelare ha tränat med en engelsk klubb i minst tre år före deras 21-årsdag. VAD BETYDER DET FÖR CHELSEA? Vilken inverkan kan denna tweak har på Chelsea, då? Tja, 12 av deras nuvarande 40-mans lånearmé uppfyller inte åldersgränsen eller hemma odlade kriterier, vilket betyder att de antingen skulle behöva stanna kvar i klubben – och troligen inte spela seniorfotboll – eller vara Det är osannolikt att de sex gånger toppmästarna har en beredskapsplan för fotbollströja barn ronaldo en förändring av denna storlek,så det blir intressant att se hur de hanterar det om FIFA följer igenom.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *