Manchester City-chef Manuel Pellegrini fotbollskläder barn

av | 12 maj, 2020

Manchester City-chef Manuel Pellegrini fotbollskläder barn har avslöjat begränsningarna i Financial Fair Play var nyckelfaktorn i anfallaren Alvaro Negredos avgång.

Negredo gick med i Valencia på överföringsdatum förra veckan i en låneavtal som kommer att göras permanent nästa sommar.

Överföringen höjde ögonbrynen som Negredo hade imponerat sedan hans m 20 miljon undertecknande från Sevilla förra året och hans utgång lämnar mästarna med bara tre frontlinjer framåt.

Men City var under press för att lämna en äldre spelare ur deras Champions League-trupp som hade begränsats till en reducerad lista på bara 21 av UEFA som straff för att ha åsidosatt det europeiska styrorganets FFP-förordningar.

Med Negredo på sidan fram till slutet av oktober med en trasig metatarsal verkade han vara en uppenbar kandidat för utelämnande för den första delen av säsongen.

Detta, i kombination med en önskan från spelaren att återvända till Spanien, ledde till att City accepterade en strategi från Valencia.

Pellegrini sade: ”Beslutet för Alvaro Negredo att gå var av två mycket viktiga skäl.

”Den första var att vi har begränsningen för antalet spelare vi kan använda i Champions League.

”Vi hade en spelare mer, (och) vi kunde inte använda atletico madrid tröja griezmann Alvaro, som var skadad, så han var spelaren som inte skulle vara med på listan.

”För honom var det mycket viktigt eftersom han ville gå tillbaka till Spanien, så jag tyckte att det var det bästa beslutet för klubben.

”Men det börjar allt från begränsningen av antalet spelare. Vi har begränsningar för mängden spelare och pengarna vi kan spendera.”

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *