liverpool tröja herr Busby Babes intar en speciell plats i Manchester

av | 1 augusti, 2023

liverpool tröja herr Busby Babes intar en speciell plats i Manchester Uniteds historia, inte bara på grund av framgångarna de haft, utan också på grund av den fruktansvärda tragedin som drabbade dem.

I själva verket var graden av deras inverkan i klubben så stor att Sir Alex Ferguson hävdade att Matt Busbys lag är den ultimata referenspunkten för alla Manchester United-tränare.

”Babes är det som ger den här klubben en sådan fantastisk romantik, när det gäller hur de spelade spelet och hur de skapade den här tråden av ungdomar i hela klubben,” sa Ferguson till United Review 2018.

Artikeln fortsätter nedan
Redaktörens val Messi kan sätta långsamma PSG-start bakom sig med huvudrollen mot Real Madrid ”De kommer att se vilka vi är!” – Cancelo, Dias, Bernardo och Ederson återvänder till Benfica-Sporting-rivaliteten med Man City En positionsbyte och chattar med Rangnick – Hur Sancho hittade sin form i Man Utd Jamie Bynoe-Gittens: Kommer ex-Man City wonderkid att bli ’den nya Sancho i Dortmund?
”Klubbens anda skapas av alla dessa unga spelare, och det började då. Babes är där Manchester Uniteds historia börjar.”

När United förbereder sig för att hedra minnet av Busby Babes och vad de uppnådde, tar Goal en titt på vilka de var.

Vilka var Busby Babes?
Termen ”Busby Babes” tros ha myntats av Manchester barn fotbollskläder Evening News underredaktör Frank Nicklin som använde det i en rapport om en match mellan United och Liverpool 1951.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *