Fotbollströjor barn med eget tryck Uruguay i andra omgången av första fasens

av | 1 juli, 2019

Brasilien föll till ett 3-2 nederlag till Fotbollströjor barn med eget tryck Uruguay i andra omgången av första fasens armaturer i det sydamerikanska ungdomsmästerskapet för att lämna Seleção på randen av en förödmjukande utgång.

Mästare de senaste tre tillfällen har Brasilien tagit bara en poäng från deras öppnande två matcher vid tävlingen. Nu kommer de sannolikt att behöva vinna både sina återstående armaturer till framsteg.

Under-20-sidan var mycket hyped att komma in i evenemanget, men började än en gång långsamt på lördagskvällen, med Uruguay dominerande första halvlek. Även om La Celeste ledde bara 1-0 i pausen, genom en fin Diego Laxalt-strejk, kunde marginalen lätt ha varit mer.

Strax efter halvtid straffades det oundvikliga som vänster-tillbaka Mansur för ett olyckligt fel i straffområdet. Uruguayas anfallare Diego Rolan gjorde inget misstag från platsen och ledningen fördubblades.

Efter att ha gjort två substitutioner i pausen, tog chefen Emerson Avila ut genom att få fram sitt sista alternativ i form av Barcelonas Rafinha, med 35 minuter kvar.

Förändringen arbetade med den spanskbaserade mittfältaren som erbjöd det brasilianska mittfältet, ökade organisation och lugn.

Medan det var ett element av lycka i båda brasilianska målen, var de snart nivå. Först spilla Uruguayas målvakt Cubero en olycklig Fred-frispark i sitt eget nät, innan ett Mansur-långkast kastades på av Mattheus på nära post för Marcos Junior att konvertera.

Mot spelbalansen hade Brasilien återfått Billiga Dybala tröjor sig i spelet och gett sig en chans att fortsätta till de senare stegen.

Uruguay var dock inte klar och tog på högprofilerade framåt Ruben Bentancourt och Nicolas Lopez, respektive PSV och Roma, på jakt efter en sen vinnare.

Deras modighet skulle bli belönad kraftigt, eftersom Lopez med justa ögonblick kvarstod kapitaliserat på fint arbete av lagkamrat Laxalt för att dra av centerbacken Dória och eldhem under målvakten Luiz Gustavo.

Det fanns glädjande scener av firandet från Uruguay-rösterna när den slutliga visselpipan blåste, efter att ha slagit pre-turneringsfavoriterna. Brasilien var dock kvar för att reflektera över en annan dålig prestanda.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *