det var snarare ett Djurgården VM tröjor 2018 barn som var ruggigt effektivt

av | 25 maj, 2018

Resultatet osar ju det, men nej, det var snarare ett Djurgården VM tröjor 2018 barn som var ruggigt effektivt. 1-0-målet redan efter tre minuter gav så klart gästerna andrum och när Carl Starfelt bjöd på 2-0-målet efter dryga 20 minuter måste det givetvis ha varit blytungt för Blåvitt. Hemmalaget trillade annars boll väldigt bra och en reducering före paus låg i luften. När i stället Jonathan Ring efter ett mönsteranfall rullade in 3-0 tio minuter in i andra halvlek, ja då var det ju över.

Men stor ilska mot domartrion från Blåvittlägret?

– Ja, du syftar förmodligen på straffen som inte blev straff – men som borde ha blivit det. Kort efter 2-0-målet passade Andreas Isaksson ut till Jesper Karlström som sista man drällde med bollen och Vajebah Sakor satte fart mot målet. Norrmannen hakades upp av Karlström som försökte parera sitt misstag och Sakor kom inte till avslut. Det hade han naturligtvis gjort om inte Karlström varit där och förhindrat honom…

Domaren Mohammed Al-Hakim erkände dock ett annat misstag efteråt?

– Yes, att 2-0-målet aldrig skulle ha godkänts. Tino Kadewere snappade upp Carl Starfelts bedrövliga hemåtpassning, rundade Dahlberg och avslutade. André Calisir lyckades rädda med pannan, men inte bättre än att Felix Beijmo kunde trycka in returen. Högerbacken var dock i offsideposition, detta då Pontus Dahlberg var ovanför honom. Endast Calisir var nedanför Beijmo när Kadewere sköt. Väldigt små marginaler för den assisterande domaren så klart och en lurig situation, men fint ändå att Al-Hakim för Cmore erkände att det blev fel.

Tobias Hysén reducerade för Blåvitt med kvarten kvar – det som inhoppare. Är Tobbe inte tillräckligt bra för att starta längre?

– Det vet så klart tränaren Poya Asbaghi bäst, men jag tycker att Hysén varit en pigg injektion många gånger när han hoppat in i årets allsvenska. Nu var han påpasslig med huvudet från nära efter hörna, men bidrar framförallt med sina löpningar och sin energi. Hysén är en klassanfallare som jag gärna hade sett på planen. Värre dock för Elias Már Omarsson som inte ens fick hoppa in i dag.

Djurgårdens mål gjordes av Kerim Mrabti, Felix Beijmo och Jonathan Ring. Var det någon av dessa spelare – eller för all del någon annan – som utmärkte sig lite extra på Gamla Ullevi i kväll?

– Kerim Mrbati! Han är Djurgårdens överlägset bästa spelare. Han är ren och skär klass. Det säger ändå något att Mrbati efter skadan gjorde sin första start 10 maj när laget spelade cupfinal mot Malmö. Innan den matchen hade Djurgården tre raka torsk, men med Mrabti tillbaka i elvan har nu Blåränderna fyra raka segrar! 23-åringen är överallt på planen och bidrar något enormt både offensivt och defensivt. Den dagen Djurgården tappar Mrabti kommer de också mista sin klart bästa spelare. Om det sedan blir i sommar eller efter säsongen, ja det återstår att se…

Välkommen att följa vår blogg för att få mer nyheter om billiga fotbollströjor.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *