Den tidigare Everton-frontmannen gjorde det möjligt Billiga VM tröjor för sina frustrationer

av | 13 juni, 2018

England och Manchester United-anfallaren Wayne Rooney har bett om ursäkt för hans efter match match på Englands fans efter Englands mållösa rubbning med Algeriet på fredagskvällen.

Den 24-årige Mercurial framåt, samtidigt som han gjorde sin väg från planen efter dödläget, vände sig till en tv-kamera och fördömde fansen som hade booed de tre lejonernas prestation, innan de svär.

Men efter att ha reflekterat över sitt beteende över natten erkände Rooney att han hade gått över toppen.

”I kväll sa jag i eftertanke saker i värmen i det ögonblick som kom ur frustration av både vår prestation och resultatet,” sa Rooney i ett uttalande från fotbollsförbundet.

”Jag ber om ursäkt för eventuella brott som orsakats av mina handlingar i slutet av matchen.”

Den tidigare Everton-frontmannen gjorde det möjligt Billiga VM tröjor för sina frustrationer att slå över efter att ha misslyckats med sitt sjätte på varandra följande turneringsspel, en trend som går tillbaka till Euro 2004.

Rooneys övergripande display var långt under sin vanliga nivå, vilket ledde till att ytterligare frågor skulle höjas om Manchester United manens träning.

Klokt åskådad i ett drag som lämnade England Nigeria VM tröja på tredje plats i Grupp C och utanför de två bästa kvalerna före sitt sista match med Slovenien i Port Elizabeth på onsdagen, knuffade Rooney: ”Trevligt att se dina egna fans booing dig. Om det är vad lojalt stöd är. ”

Med Englands passage till de senaste 16 beroende på deras resultat mot Slovenien har Rooney behandlat saken så snabbt, samtidigt som han utfärdar ett rallyande gråta.

”Jag är lika passionerad om England-laget som någon,” tillade han.

”Det viktigaste är nu att omgruppera, vara positiv och arbeta för att vinna spelet på onsdagen.

”För att göra detta behöver spelarna stöd från fansen mer än någonsin.”

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *