Cann skulle ha fotbollströjor med eget tryck billigt varit öppet för anklagelser om fördomar

av | 2 november, 2018

FA gjorde det rätta för att stoppa den tidigare Crystal Palace-spelaren Darren Cann från att vara en assisterande domare i Eagles FA Cup-tie mot Manchester City.

Det var en tydlig intressekonflikt, och Cann skulle ha fotbollströjor med eget tryck billigt varit öppet för anklagelser om fördomar, om han till exempel flaggade en legitim City Equalizer offside – men äkta misstaget.

Att undvika sådana intressekonflikter borde vara högt på FA: s agenda, eftersom de måste ses som att köra spelet på ett genuint och ärligt sätt.

Och ändå finns det ett klart uppenbart undantag från denna regel – hur David Gill får stanna kvar på brädet i Manchester United och ändå ta upp inflytelserika roller hos FA, Uefa och Fifa.

Darren Cann (höger) togs bort från Crystal Palace vs Billiga James Rodriguez tröjor Manchester City-spelet på grund av en uppfattad intressekonflikt
Det finns inga verkliga bevis för att Gill använder sin ställning till Förenta fördelen, trots olika påståenden under åren.

Men som med linjal Cann måste FA ses att vara över bord och borde inte sätta folk i positioner där de är öppna för sådan anklagelse.

Överallt i det engelska spelet, är FA nidare om intressekonflikter.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *