Blues är i sin fjärde kampanj i rad i fotbollströjor barn med tryck

av | 29 maj, 2020

Manager Manuel Pellegrini har stöttat sin Manchester City-sida för att ge en mogenare prestanda mot Roma i Champions League.

Blues är i sin fjärde kampanj i rad i fotbollströjor barn med tryck Europas elitklubbstävling.

Och även om de är på väg att tappa start i grupp E efter den sena förlusten i Bayern München hoppas Pellegrini att de har tillräckligt med erfarenhet för att studsa tillbaka.

”Det är normalt tryck,” sade han. ”Kom ihåg att vi förra året började här mot Bayern hemma och vi tappade hemma. Kanske är det mer press.

”Jag tror att vi var väldigt nära en oavgjort mot Bayern men det var ett mycket bra skott med en avböjning så vi kunde inte lägga till en poäng.

”Men jag antar att om vi hade dragit mot Bayern skulle vi ha haft samma fråga.

”Förra året förlorade vi det första spelet och vann de andra fem spelen. Jag kylian mbappe tröja antar att om vi spelar som vi spelar är vi ett poänglag, det kommer att bli ett mycket tufft spel men vi kan vinna det. ”

Den kunskap de fick från det comebacket kommer att stå Blues i gott ställe, tror Pellegrini.

”Erfarenheten är mycket viktig för teamet,” sade han.

”Det faktum att de kvalificerade sig förra säsongen, och efter att ha varit i den tuffaste gruppen, kommande tvåa med 15 poäng, ökar spelarnas förtroende för denna säsong och för framtiden.

”Jag hoppas att vi kommer att se en mogenare Manchester City i Champions League och en Manchester City som kommer att försöka göra bättre än året innan.”

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *